Kimler mütalaa verebilir?
Makaleye göre, bilimsel beyan (beyan), şikayetlerde uzman bilgi ve teknik bilgi gerektiren davalardaki uzmandan alınabilir. Özet olarak makalenin gerekçesine göre; Davadaki uzmanların yanı sıra, tarafların uzmandan bilimsel görüşler almaları mümkündür.
Bilirkişi mütalaası nedir?
Uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda talep edilen veya yazılı olarak yazılı olan gerçek veya özel yasal kişiyi ifade eder. Uzman görüşü, tarafların dava konusu ile ilgili olarak uzmandan bilimsel bir değerlendirme almasıdır.
Davada mütalaa ne demek?
Başka bir deyişle, kamu savcısının anlaşmazlığı çözme görüşü çözülmelidir.
Mahkemede bilirkişi raporundan sonra ne olur?
Uzman tarafından oluşturulan rapor mahkemeye sunulduktan sonra, dava dosyasındaki taraflar hakkında bilgilendirilecektir. Raporun bildirilmesinden sonra, taraflar eksik parçaları, dosya yasasında belirtilen dönemler içinde rapora açıklamalarını ve itirazlarını sunarak ve ek bir rapor isteyerek gösteriyor. İtirazlara nasıl başvurabilirsiniz? .
Mütalaa verildikten sonra ne olur?
Kamu Savcısının avantajları üzerine, 5271 sayılı CodexCodex kodunun 216. Maddesinde yayınlanan dava, davalı hükümden önce son sözü verilir. Sanık bu aşamada belirtilmezse, savunma hakkının sınırlandırılması, adil prosedür hakkı ile çelişmek için gündemde olacaktır. 8 2024ESAS civarında uygulama
Mütalaaya karşı savunma nasıl yapılır?
Kendinizi görüşe karşı nasıl savunabilirsiniz? İlke üzerindeki savunma sadece kamu savcının görüşüne aykırı değildir. Kamu savcısı görüşten değil, savunmada veya savunmada tasarlanan soruları savunmada tasarlanan soruları savunma hakkını korumak için prosedürün önceki aşamalarında veya önceki aşamalarında belirtilmiştir.